fbpx

Iniciativa za digitalno vzgojo

Spodbujamo ustvarjalno in odgovorno rabo tehnologije, ki jo z digitalno vzgojo pribli┼żujemo predvsem mladim. Opolnomo─Źeni z ra─Źunalni┼íkim mi┼íljenjem in razumevajo─Ź vplive tehnologije na posameznika ter skupnost, bodo ustvarjali bolj┼ío informacijsko dru┼żbo.

Po petih letih prostovoljnega dela v okviru projekta EU Code Week, organizaciji ve─Ź sto delavnic in te─Źajev programiranja ter prizadevanj, da bi ┼íolam pomagali pri vna┼íanju digitalnih znanj v pouk, so te aktivnosti naletele na steklen strop, saj v ┼íolstvu za izbolj┼íave ni prave volje in zato tudi ne denarja.

Odvisni od tehnolo┼íke samozavesti u─Źitelja

Kot ka┼żejo raziskave, je delo pri pouku odvisno od u─Źiteljeve volje in tehnolo┼íke samozavesti. Zato se ┼íolarji samo v redkih primerih poleg uporabe worda in powerpointa nau─Źijo tudi kaj o varni rabi interneta, v Scratchu ustvarijo igrico ali na Arduino nalo┼żijo nekaj vrstic kode. Pa ┼íe to je projektno, stihijsko in zato ┼íe zdale─Ź ne vodi k ustvarjalni ter odgovorni rabi tehnologije.

Študije o šolski digitalni vzgoji

Preseganje sistemskih omejitev

Da bi presegli omejitve projektnega in torej pomanjkljivega digitalnega opismenjevanja, si prizadevamo, da bodo v programe digitalne vzgoje vklju─Źeni mali in veliki iz vse Slovenije. Nastal je Zavod Vsak, ki z izobra┼żevanji, raziskavami in pogledi prispeva k razvoju ustvarjalne ter odgovorne informacijske dru┼żbe.

Klju─Źna je podpora skupnosti

Pri tem i┼í─Źemo podporo posameznikov in organizacij, ki ┼żelijo prispevati k digitalnemu izobra┼żevanju mladih, vlagati v svoje bodo─Źe zaposlene in razvoj informacijske dru┼żbe. Zainteresirani partnerji in meceni svojo namero sporo─Źite na [email protected].