fbpx
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Digitalne pravice mladih občinstev

11. 1. 2022, 12:00 - 13:30

Izzivi slovenskih ustvarjalcev digitalnih vsebin za najmlajše

V živo prek spleta v torek 11. januarja 2022 ob 12. uri. Sodelujoči: prof. dr. Tanja Oblak Črnič, avtorica knjige Mladost na zaslonuNeža Prah Seničar, ustvarjalka oddaj za mlade na TV Slovenija, in predstavnik Zagovornika načela enakosti. Posvet bo vodila Urška Henigman.

Sodobno otroštvo je zaznamuje tudi bogata produkcija najrazličnejših medijev in medijskih vsebin za otroke in mladostnike. Ustvarjalci vsebin za otroke in novinarji, ki poročajo o mladih, se srečujejo z različnimi izzivi; npr. kako odgovorno poročati o mladih ter kakšno vlogo in koliko avtonomije jim dodeljevati v medijskih prispevkih, ki lahko na življenjih odraščajočih pustijo velik pečat.

Cilj tretjega strokovnega posveta o otrokovih digitalnih pravicah je razmislek o pravicah mladih občinstev in o spoštovanju otrokovih pravic v medijskih vsebinah – še posebej na spletu oz. digitalnih kanalih, ki sooblikujejo sodobne kontekste odraščanja. Kako torej zagotavljati pravice otrok in mladostnikov v (digitalnih) medijih ter mlade podpirati pri oblikovanju in posredovanju lastnega glasu v javnosti?

Details

Date:
11. 1. 2022
Time:
12:00 - 13:30
Event Categories:
,

Organizers

Zavod Vsak
Register.si
Arnes