fbpx
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Izobraževanje mladinskih delavcev na Forumu o digitalnem mladinskem delu

15. 10. 2019, 10:00 - 13:00

Urad RS za mladino v sodelovanju z Nacionalno agencijo Movit za program Erasmus+ Mladi v akciji pripravlja enodnevni Forum o digitalnem mladinskem delu »Kdaj, če ne zdaj?«, ki bo 15, oktobra 2019 v prostorih MIZŠ. Z organizacijo foruma  želijo spodbuditi premislek o digitalnem mladinskem delu in odpreti razpravo o nadaljnjem razvoju digitalnega mladinskega dela pri nas.

Opolnomočenje mladinskih delavcev

Sodelavci  < vsak > in iniciative Code Week bomo na dogodku poskrbeli za informiranje, predstavitev, motiviranje in dvig kompetenc mladinskih delavcev za uporabo digitalne tehnologije pri delu z mladimi. Predvsem pa jih želimo opogumiti, za prenašanje pridobljenih znanj na mlade.

Vsakdo se lahko nauči programirati

S pomočjo programskih blokov, ki jih bodo sestavljali v preprosto programsko kodo, bodo udeleženci delavnic spoznali osnovne programske koncepte ter orodja (npr. portal Pišek in Scratch), s katerimi lahko veselje do učenja programiranja prenesejo na otroke in mladostnike. Mentorici iz iniciative Code Week Katja K. Ošljak in Gordana Erdelić bosta na šestih delavnicah znanje prenašali na 90 udeležencev.

Izdelaj Arduino semafor

Udeleženci bodo na delavnici v naprej pripravljen in z mikrokrmilnikom povezan semafor sprogramirali, tako da se bodo luči prižigale v pravem zaporedju in pravilno usmerjale promet. Če bo čas, se bodo lotili še pisanja zahtevnejšega programa, ki bo urejal varno vožnjo skozi križišče s štirimi semaforji in bo moral poskrbeti, da se vozila med vožnjo skozi križišče ne bodo zaletela. Tri delavnice za 18 mladinskih delavcev bo vodil Igor Trupina.

Details

Date:
15. 10. 2019
Time:
10:00 - 13:00
Event Categories:
,
Website:
https://www.gov.si/zbirke/projekti-in-programi/digitalno-mladinsko-delo/

Organizer

MOVIT
View Organizer Website

Venue

MIZŠ
Masarykova cesta 16
Ljubljana, Slovenija
+ Google Map
View Venue Website