fbpx
Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Izobra┼żevanje mladinskih delavcev na Forumu o digitalnem mladinskem delu

15. 10. 2019, 10:00 - 13:00

Urad RS za mladino v sodelovanju z Nacionalno agencijo Movit za program Erasmus+ Mladi v akciji pripravlja enodnevni Forum o digitalnem mladinskem delu ┬╗Kdaj, ─Źe ne zdaj?┬ź, ki bo 15, oktobra 2019 v prostorih MIZ┼á. Z organizacijo foruma ┬á┼żelijo spodbuditi premislek o digitalnem mladinskem delu in odpreti razpravo o nadaljnjem razvoju digitalnega mladinskega dela pri nas.

Opolnomo─Źenje mladinskih delavcev

Sodelavci┬á < vsak >┬áin iniciative Code Week bomo na dogodku poskrbeli za informiranje, predstavitev, motiviranje in dvig kompetenc mladinskih delavcev za uporabo digitalne tehnologije pri delu z mladimi. Predvsem pa jih ┼żelimo opogumiti, za prena┼íanje pridobljenih znanj na mlade.

Vsakdo se lahko nau─Źi programirati

S pomo─Źjo programskih blokov, ki jih bodo sestavljali v preprosto programsko kodo, bodo udele┼żenci delavnic spoznali osnovne programske koncepte ter orodja (npr. portal Pi┼íek in Scratch), s katerimi lahko veselje do u─Źenja programiranja prenesejo na otroke in mladostnike. Mentorici iz iniciative Code Week Katja K. O┼íljak in Gordana Erdeli─ç bosta na ┼íestih delavnicah znanje prena┼íali na 90 udele┼żencev.

Izdelaj Arduino semafor

Udele┼żenci bodo na delavnici v naprej pripravljen in z mikrokrmilnikom povezan semafor sprogramirali, tako da se bodo lu─Źi pri┼żigale v pravem zaporedju in pravilno usmerjale promet. ─îe bo ─Źas, se bodo lotili ┼íe pisanja zahtevnej┼íega programa, ki bo urejal varno vo┼żnjo skozi kri┼żi┼í─Źe s ┼ítirimi semaforji in bo moral poskrbeti, da se vozila med vo┼żnjo skozi kri┼żi┼í─Źe ne bodo zaletela. Tri delavnice za 18 mladinskih delavcev bo vodil Igor Trupina.

Podrobnosti

Datum:
15. 10. 2019
Ura:
10:00 - 13:00
Kategoriji Dogodek:
,
Spletna stran:
https://www.gov.si/zbirke/projekti-in-programi/digitalno-mladinsko-delo/

Organizator

MOVIT
Spletna stran:
http://www.movit.si

Prizori┼í─Źe

MIZŠ
Masarykova cesta 16
Ljubljana, Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
https://www.gov.si/drzavni-organi/ministrstva/ministrstvo-za-izobrazevanje-znanost-in-sport/o-ministrstvu/