fbpx
Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

Krotilci računalnikov II

23. 8. 2021, 10:00 - 27. 8. 2021, 13:00

Fantje in dekleta v Kreativnici knjižnice v Polju

Krotilci računalnikov II je poletna počitniška šola programiranja in umetnosti. Zate je primerna, če si dekle ali fant in star_a najmanj 11 let. V petih dneh se boš lahko udeležil_a različnih delavnic programiranja, 3D-tiskanja, elektronike, obogatene resničnosti, spletnega programiranja in poezije. Delavnice bodo potekale v svetli računalniški učilnici nove Knjižnice Polje. Udeležba je brezplačna, na voljo je 12 prostih mest, 6 za dekleta in 6 za fante. Če si doma iz ČS Polje imaš prednost pri prijavi.

Program

Od ponedeljka 23. avgusta do petka 27. avgusta, vsak dan med 10. in 13. uro.

Poskrbljeno bo za vodo, sok in prigrizke (sadje, oreščki, piškoti). Vsak dan bodo na sporedu delavnice, na katerih boste udeleženci_ke med ustvarjanjem digitalnih izdelkov pridobivali_e znanje s področja programiranja, elektronike in 3D-tiska, se umetniško izražali ter se učili kritičnega pogleda na priložnosti in pasti digitalne tehnologije.

Mini računalnik za maksi zabavo

Ponedeljek, 23. avgust, 10:00-13:00

BBC Micro:bit je mini računalnik, ki pa veliko obeta. Naučil_a se boš, kako Micro:bitu ukazati, da ti sporoči temperaturo prostora, spremenil_a ga boš v igralno kocko, z njegovo pomočjo prijatelja izzval_a v igri papir, kamen, škarje … Ravno prav poučno in zabavno za prijeten uvod v teden raziskovanja digitalnih tehnologij.

Program vodi Gordana Erdelić/Cancel.

3D-tisk in oblikovanje

Torek, 24. avgust, 10:00-13:00

Torek je namenjen spoznavanju osnov 3D-oblikovanja. Oblikoval_a boš svoj podpis, ki ga bomo skupaj natisnil_i na 3D-tiskalniku v barvi, ki si jo boš izbral_a. Podpise bomo uporabili pri postavljanju razstave vaših izdelkov in fotografij, ki bodo po zaključku poletne šole na ogled v prostorih Knjižnice Polje.

Program vodi Matej Štendler/MKL.

Interaktivni inštrument

Sreda, 25. avgust, 10:00-13:00

Na programersko-umetniški delavnici boš spoznal_a, kako zanimivo postane, ko se lotimo povezovanja umetnosti in tehnologije. S pomočjo programa Scratch in spletne kamere boš ustvaril_a interaktivni avdio-vizualni inštrument, ki se bo z zvokom in sliko odzival na tvoje gibe. Ob zaključku delavnice se bomo z nastalimi interaktivnimi instalacijami poigrali pred velikim zaslonom.

Program vodi novomedijska umetnica in likovna pedagoginja Vesna Krebs.

HTML-poezija

Četrtek, 26. avgust, 10:00-13:00

Četrtkov program združuje literarno ustvarjanje in spletno programiranje. Izvedel_a boš, kaj je jezik HTML, kako se ga uporablja in kako so z njegovo pomočjo zgrajena spletna mesta. Nato boš skupaj s sošolci in sošolkami spreminjal_a vsebino znanih spletnih mest. Definitivno zanimivo, mogoče nagajivo, a popolnoma legalno. Častna programerska!

Zatem boš pisal_a in programiral_a boš svoje pesmi ali kratke zgodbe, ki jih boš lahko predstavil_a sošolkam in sošolcem ter objavil_a na spletu, če boš želel_a.

Program vodi pesnik in programer Jaka Železnikar.

AR kocka in priprava razstave

Petek, 27. avgust, 10:00-13:00

Z Vesno boš spoznaval_a, kaj je to obogatena realnost (augmented reality, AR). S pomočjo računalniškega programa, ki ga boš pod mentoričinim vodstvom ustvaril_a sama, boš kocki dodal_a nove lastnosti. Zatem bomo skupaj izbrali dela, ki jih boste ustvarjali_e udeleženci_ke poletne šole in jih postavili na razstavo.

Program vodita Vesna Krebs in Matej Štendler/MKL.

 

Izvedbo sofinancirata Mestna občina Ljubljana in Mestna knjižnica Ljubljana.

 

Logotip MOL

Podrobnosti

Začetek:
23. 8. 2021, 10:00
Konec:
27. 8. 2021, 13:00
Kategorije Dogodek:
, ,

Organizatorji

Zavod Vsak
Knjižnica Polje

Prizorišče

Knjižnica Polje
Polje 383
Ljubljana-Polje, 1000 Slovenija
+ Google Map
Telefon:
01 308 54 10