fbpx
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Krotilci računalnikov II

23. 8. 2021, 10:00 - 27. 8. 2021, 13:00

Fantje in dekleta v Kreativnici knjižnice v Polju

Krotilci računalnikov II je poletna počitniška šola programiranja in umetnosti. Zate je primerna, če si dekle ali fant in star_a najmanj 11 let. V petih dneh se boš lahko udeležil_a različnih delavnic programiranja, 3D-tiskanja, elektronike, obogatene resničnosti, spletnega programiranja in poezije. Delavnice bodo potekale v svetli računalniški učilnici nove Knjižnice Polje. Udeležba je brezplačna, na voljo je 12 prostih mest, 6 za dekleta in 6 za fante. Če si doma iz ČS Polje imaš prednost pri prijavi.

Program

Od ponedeljka 23. avgusta do petka 27. avgusta, vsak dan med 10. in 13. uro.

Poskrbljeno bo za vodo, sok in prigrizke (sadje, oreščki, piškoti). Vsak dan bodo na sporedu delavnice, na katerih boste udeleženci_ke med ustvarjanjem digitalnih izdelkov pridobivali_e znanje s področja programiranja, elektronike in 3D-tiska, se umetniško izražali ter se učili kritičnega pogleda na priložnosti in pasti digitalne tehnologije.

Mini računalnik za maksi zabavo

Ponedeljek, 23. avgust, 10:00-13:00

BBC Micro:bit je mini računalnik, ki pa veliko obeta. Naučil_a se boš, kako Micro:bitu ukazati, da ti sporoči temperaturo prostora, spremenil_a ga boš v igralno kocko, z njegovo pomočjo prijatelja izzval_a v igri papir, kamen, škarje … Ravno prav poučno in zabavno za prijeten uvod v teden raziskovanja digitalnih tehnologij.

Program vodi Gordana Erdelić/Cancel.

3D-tisk in oblikovanje

Torek, 24. avgust, 10:00-13:00

Torek je namenjen spoznavanju osnov 3D-oblikovanja. Oblikoval_a boš svoj podpis, ki ga bomo skupaj natisnil_i na 3D-tiskalniku v barvi, ki si jo boš izbral_a. Podpise bomo uporabili pri postavljanju razstave vaših izdelkov in fotografij, ki bodo po zaključku poletne šole na ogled v prostorih Knjižnice Polje.

Program vodi Matej Štendler/MKL.

Navidezna resničnost

Sreda, 25. avgust, 10:00-13:00

Na programersko-umetniški delavnici boš spoznal_a in preizkušala tehnologijo navidezne oz. virtualne resničnosti (VR). Mentorica ti bo najprej predstavila zanimiva umetniška dela v VR okolju, skupaj z njo pa se boš nato sprehodil_a skozi procese izdelave vsebin za virtualno resničnost. V programskem okolju Cospaces Edu boš oblikoval_a svojo VR okolje in se kasneje z njim tudi pozabaval_a.

Program vodi novomedijska umetnica in likovna pedagoginja Vesna Krebs.

HTML-poezija

Četrtek, 26. avgust, 10:00-13:00

Četrtkov program združuje literarno ustvarjanje in spletno programiranje. Izvedel_a boš, kaj je jezik HTML, kako se ga uporablja in kako so z njegovo pomočjo zgrajena spletna mesta. Nato boš skupaj s sošolci in sošolkami spreminjal_a vsebino znanih spletnih mest. Definitivno zanimivo, mogoče nagajivo, a popolnoma legalno. Častna programerska!

Zatem boš pisal_a in programiral_a boš svoje pesmi ali kratke zgodbe, ki jih boš lahko predstavil_a sošolkam in sošolcem ter objavil_a na spletu, če boš želel_a.

Program vodi pesnik in programer Jaka Železnikar.

AR kocka in priprava razstave

Petek, 27. avgust, 10:00-13:00

V petek boš z Vesno boš spoznaval_a, kaj je to obogatena realnost (augmented reality, AR) in preizkusil_a tehnologijo AR. Preizkusil_a boš aplikacijo Artivive in si ogledal_a umetniška dela, ustvarjena s tehnologijo AR. Zatem pa boš tudi sam_a izdelal_a hologram AR s pomočjo posebne kocke – MergeCube. Čisto na koncu pa bomo skupaj izbrali dela, ki jih boste ustvarjali_e udeleženci_ke poletne šole in jih postavili na razstavo.

Program vodita Vesna Krebs (AR) in Matej Štendler/MKL (razstava).

Prijave

Prijavi se prek mklj.si.

 

Izvedbo sofinancirata Mestna občina Ljubljana in Mestna knjižnica Ljubljana.

 

Logotip MOL
Logotip Mestne knjižnice Ljubljana

Details

Start:
23. 8. 2021, 10:00
End:
27. 8. 2021, 13:00
Event Categories:
, ,

Organizers

Zavod Vsak
Knjižnica Polje

Venue

Knjižnica Polje
Polje 383
Ljubljana-Polje, 1000 Slovenija
+ Google Map
Phone
01 308 54 10