fbpx
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Arduino semafor

20. 4. 2019, 10:00 - 13:00

3D model semaforja v Poligonovi učilnici

Dekleta in fantje, stari 11-15 let, vabljeni na delavnico programiranja in elektronike, kjer boste sestavili semafor ?in ga upravljali prek mikrokrmilnika Arduino. S pomočjo mentorja boste semafor sprogramirali, tako da se bodo luči prižigale v pravem zaporedju in pravilno usmerjale promet.

Nato se boste lotili še pisanja zahtevnejšega programa, ki bo urejal varno vožnjo skozi križišče s štirimi semaforji in bo moral poskrbeti, da se vozila med vožnjo skozi križišče ne bodo zaletela. Inženirji smo vendarle odgovorni za posledice, ki jih naša tehnologija prinaša uporabnikom, kajne?

???????

Delavnico vodi Igor Trupina, branilec idej odprte kode, aktivni član mreže Wlan slovenija in sodelavec pri projektih @ LJUDMILA, Festivala Histeria, Duh Časa in številnih drugih.

ZA KOGA? Delavnica je primerna za mlade od 11. do 15. leta in zanjo ne potrebuješ predznanja. Če pa nekaj znanja o Arduinu in programiranju že imaš, vseeno pridi, ker ima Igor zate pripravljenih tudi nekaj zahtevnejših programerskih izzivov.

KAJ POTREBUJEŠ? S seboj prinesi veliko radovednosti in dobre volje.

Za ZAJTRK bo poskrbljeno. ?

Udeležba je brezplačna, sprejemamo pa PROSTOVOLJNE prispevke, s katerimi bomo pokrili stroške izvedbe.

Računalnike nam posoja FabLab Slovenia. S 3D-tiskom ohišij za naše semaforje nam prijazno pomaga Mestna knjižnica Ljubljana. Hvala!

Details

Date:
20. 4. 2019
Time:
10:00 - 13:00
Event Categories:
, ,

Organizers

Zavod Vsak
Poligon kreativni center
FabLab mreža Slovenija
Mestna knjižnica Ljubljana

Venue

Poligon kreativni center
Tobačna ulica 5
Ljubljana, Slovenia
+ Google Map