fbpx
Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Arduino semafor

1. 6. 2019, 10:00 - 13:00

3D model semaforja v Poligonovi učilnici

Dekleta in fantje, stari 10-13 let, vabljeni na delavnico programiranja in elektronike, kjer boste sestavili semafor ?in ga upravljali prek mikrokrmilnika Arduino. S pomočjo mentorja boste semafor sprogramirali, tako da se bodo luči prižigale v pravem zaporedju in pravilno usmerjale promet. Nato se boste lotili še pisanja zahtevnejšega programa, ki bo urejal varno vožnjo skozi križišče s štirimi semaforji in bo moral poskrbeti, da se vozila med vožnjo skozi križišče ne bodo zaletela. Inženirji smo vendarle odgovorni za posledice, ki jih naša tehnologija prinaša uporabnikom, kajne?

Delavnico vodi Igor Trupina, branilec idej odprte kode, aktivni član mreže Wlan slovenija in sodelavec pri projektih Ljudmile, Festivala Histeria, Duh Časa in številnih drugih.

Prijave do 30. maja ↓

Za koga

Delavnica je primerna za mlade od 10. do 13. leta in zanjo ne potrebuješ predznanja. Če pa nekaj znanja o Arduinu in programiranju že imaš, vseeno pridi, ker ima Igor zate pripravljenih tudi nekaj zahtevnejših programskih izzivov.

Kaj potrebuješ?

S seboj prinesi veliko radovednosti in dobre volje.

Malica

Za zajtrk oziroma malico bo poskrbljeno. ?

Cena

Delavnica je brezplačna, bomo pa veseli prostovoljnega prispevka, s katerim bomo lahko pokrili del stroškov.

Oddajte prijavo

Koga prijavljate?

 

Starš, skrbnik ali skrbnica

 

Verifikacija


Hvala!

Računalnike nam posoja FabLab Slovenija, mikrokrmilnike Arduino pa Telefonček in Matej Kovačič. S 3D-tiskom ohišij za naše semaforje nam prijazno pomaga Mestna knjižnica Ljubljana.

Podrobnosti

Datum:
1. 6. 2019
Ura:
10:00 - 13:00
Kategorije Dogodek:
, ,

Organizatorji

Zavod Vsak
Poligon kreativni center

Prizorišče

Poligon kreativni center
Tobačna ulica 5
Ljubljana, Slovenia
+ Google Map