fbpx
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Coding4Girls – programerski krožek za dekleta (in fante)

4. 2. 2020, 14:30 - 23. 6. 2020, 16:00

Coding4Girls
V času, ko se ne moremo srečevati v živo, vse tečajnike vabimo, da se učiteljem pridružijo prek spleta.

Programerski krožek za učenke (in učence) od 10. leta naprej poteka na OŠ Kolezija v Ljubljani.

Oblikovalsko mišljenje

Njegova posebnost je, da uvaja pedagoški pristop oblikovalskega mišljenja (angl. design thinking), s čimer udeleženke uči, naj si ustvarijo širšo sliko o problemu, preden se lotijo programiranja rešitve. S tem jih spodbuja, da razmišljajo o širših interesih skupnosti ter o tem, kako se lahko digitalne tehnologije uporabijo za reševanje težav v resničnem življenju.
Poleg tega program krožka spodbuja udeležbo deklet in njihov interes za učenje programiranja, vendar pa ne zapostavlja fantov. Tudi zato so ti prav tako dobrodošli udeleženci.

Snap!

Učenke in učenci bodo programirali v okolju Snap!, mentorica pa bo v ta namen uporabila inovativne učne materiale, ki jih je razvila ekipa iz mednarodnega projekta Coding4Girls.
Mentorica in soavtorica inovativnega učnega pristopa mag. Mateja Bevčič bo s sodelavci učence spodbujala k ustvarjanju in programiranju iger, povezanih s potrebami in težavami iz resničnega življenja. Učenci bodo morali rešiti probleme, kjer bo rešitev že delno pripravljena, njihov izziv pa bo nalogo uspešno dokončati z razvojem manjših in obvladljivih delov.

Prijave pri učiteljih na OŠ Kolezija

Details

Start:
4. 2. 2020, 14:30
End:
23. 6. 2020, 16:00
Event Categories:
,

Organizers

Zavod Vsak
Pedagoška fakulteta UL

Venue

OŠ Kolezija
Cesta v Mestni log 46
Ljubljana, Slovenija
+ Google Map
View Venue Website