fbpx
Loading Dogodki

« All Dogodki

Zimska počitniška šola programiranja za dekleta, drugič

17. 2. 2020, 9:00 - 21. 2. 2020, 15:00

Računalniška učilnica v Poligonu

Za dekleta iz programov Zveze prijateljev mladine, ki so že obiskovala brezplačno šolo programiranja v letu 2019, pripravljamo nadaljevanje. Hkrati pa odpiramo še nekaj dodatnih prostih mest za nove interesentke. Med 17. in 21. februarjem se bodo dekleta, stara 10-16 let, dobivala z mentorji na OŠ Ketteja in Murna na Kodeljevem v Ljubljani, kjer bodo spoznala in ustvarjala v okolju Snap!

Od problema do programiranja rešitve

Posebnost programa, ki ga bo vodila njegova soavtorica mag. Mateja Bevčič s sodelavci, je, da uvaja oblikovalsko mišljenja (angl. design thinking), s čimer učenke spodbuja, da si ustvarijo širšo sliko o problemu, preden se lotijo programiranja rešitve. S tem jih usmerja k premisleku o širših interesih skupnosti, vrednotah in etiki; ter o tem, kako se lahko digitalne tehnologije uporabijo za reševanje težav v resničnem življenju.

Poleg tega program spodbuja udeležbo deklet in njihov interes za učenje programiranja, vendar pa ne zapostavlja fantov. Tudi zato bodo ti prav tako dobrodošli udeleženci, v primeru da dekleta ne bodo zasedla vseh prostih mest.

Coding4Girls

V zimski šoli bodo udeleženci programirali v okolju Snap!, mentorica pa bo v ta namen uporabila inovativne učne materiale, ki jih je razvila ekipa iz mednarodnega projekta Coding4Girls. S pomočjo inovativnega pedagoškega pristopa bodo mentorica in somentorji udeleženke spodbujali k ustvarjanju in programiranju iger, povezanih s potrebami in težavami iz resničnega življenja. Udeleženke pa bodo morale rešiti probleme, kjer bo rešitev že delno pripravljena, njihov izziv pa bo nalogo uspešno dokončati z razvojem manjših in obvladljivih delov.

Prijave

Prijave in več informacij dobite prek elektronske pošte: skupna.tocka@zpmmoste.net.

Podrobnosti

Začetek:
17. 2. 2020, 9:00
Konec:
21. 2. 2020, 15:00
Dogodek Categories:
,

Organizatorji

Zavod Vsak
ZPM Ljubljana Moste-Polje
Pedagoška fakulteta UL

Prizorišče

OŠ Vodmat
Potrčeva 1
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
http://www.osvodmat.si/