fbpx
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Zimska počitniška šola programiranja za dekleta, drugič

17. 2. 2020, 9:00 - 21. 2. 2020, 15:00

Utrinek iz učilnice zimske počitniške šole

Za dekleta iz programov Zveze prijateljev mladine, ki so že obiskovala brezplačno šolo programiranja v letu 2019, pripravljamo nadaljevanje. Hkrati odpiramo še nekaj dodatnih prostih mest za nove interesentke. Med 17. in 21. februarjem bodo udeleženke, stare 10-16 let, spoznavale odgovorno rabo tehnologije in programirale v Računalniškem muzeju v Ljubljani. Vsak dan od 9. do 15. ure.

Od problema do programiranja rešitve

Posebnost programa so učni materiali, ki spodbujajo udeležbo deklet in njihov interes za učenje programiranjaga. Vodila ga bo mag. Mateja Bevčič s sodelavci, ki bodo z uvajanjem oblikovalskega mišljenja (angl. design thinking) učenke spodbujali, naj si ustvarijo širšo sliko o problemu, preden se lotijo programiranja rešitve. S tem jih bodo usmerjali k premisleku o interesih skupnosti, vrednotah in etiki; ter o tem, kako se lahko digitalne tehnologije uporabijo za reševanje težav v resničnem življenju.

Coding4Girls

V zimski počitniški šoli programiranja bodo udeleženke ustvarjale v okolju Snap!. Mentorji bodo uporabili učne materiale, ki jih je razvila ekipa projekta Coding4Girls. S pomočjo sodobnega pedagoškega pristopa bodo udeleženke spodbujali k ustvarjanju in programiranju iger, povezanih s potrebami in težavami iz resničnega življenja. Udeleženke pa bodo morale rešiti probleme, kjer bo rešitev že delno pripravljena, njihov izziv pa bo nalogo uspešno dokončati z razvojem manjših in obvladljivih delov.

Prehrana

Za zajtrk in kosilo bo vsak dan poskrbljeno. Zjutraj bodo dekleta pričakali rogljički in sadje, ob 12. uri pa bo čas za toplo kosilo.

Prijave

Udeležba je brezplačna. Prijave in več informacij dobite prek elektronske pošte: [email protected].

Details

Start:
17. 2. 2020, 9:00
End:
21. 2. 2020, 15:00
Event Categories:
,

Organizers

Zavod Vsak
ZPM Ljubljana Moste-Polje
Pedagoška fakulteta UL

Venue

Računalniški muzej
Celovška 111
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
View Venue Website