fbpx

Kot bi rekel Snap!

Naša učilnica v bivšem Poligonu

Tečaj računalniškega programiranja za dekleta in fante v spletni učilnici.

Izredne razmere so nam prekrižale mnoge načrte. Učenkam in učencem je odpadlo več deset srečanj na programerskem krožku Coding4Girls na OŠ Kolezija in krožku Digitalne vzgoje v Večgeneracijskem centru Skupna točka ZPM Moste-Polje. Dokler se ne bomo mogli ponovno srečati v živo, bomo učence k sodelovanju vabili prek spleta.

Naloge so postavljene v okolju Snap!, ki deluje podobno kot Scratch. Pripravili so jih učitelji s Pedagoške fakultete v Ljubljani v sodelovanju s številnimi sodelavci iz vse Evrope. Zaradi tega se po enakem programu učijo programirati tudi učenci iz drugih držav, kot so Grčija, Italija, Hrvaška, Potugalska, Turčija itn.

Poleg tega ima ta program še eno prednost, saj spodbuja udeležbo deklet in njihov interes za učenje programiranja; vendar pa ne zapostavlja fantov. Četudi v naslovu piše Coding4Girls, so fantje prav tako dobrodošli kot dekleta.

Za mlade od 10. leta naprej

Naloge so primerne za popolne začetnike od 10. leta naprej in tudi za tiste, ki so že programirali v Scratchu ali kakem drugem vizualnem programskem jeziku.

Brezplačno

Uporaba spletne učilnice je brezplačna.

Vstopi v spletno učilnico

Prijavi se v učilnico, ki gostuje v spletni skupnosti SIO. Če na SIO še nisi registriran, najprej ustvari uporabniški račun.

Po prijavi poišči in vstopi v spletno učilnico Coding4Girls – Delavnica Snap! Ob prvi uporabi boš moral_a izbrati možnost Samovpis in vpisati geslo C4GSnap.

V učilnici te čaka prek 20 nalog, ki se jih loti, ko boš imel_a čas. Rešiš lahko, na primer, vsak teden eno nalogo, vsak dan eno nalogo ali ko ti bo posebej dolgčas, več nalog na en dan.

Podrobnejša navodila najdeš zgoraj v video-vabilu ali spodnji datoteki.