fbpx

Pismo donatorjem računalnikov

Preizkusi se kot računalniški mojster ali mojstrica!

Več tednov smo trkali na vrata in iskali načine za distribucijo računalniške opreme do šolarjev, ki jo zelo potrebujejo pri pouku na daljavo. S sodelovanjem ZPM Moste-Polje, ki skrbi za dostavo računalnikov po vsej Sloveniji, bomo akcijo Nihče brez končno lahko prestavili v višjo prestavo. Za piko na i so za nas izvedeli še gledalci oddaje Kaj dogaja? Z Jonasom, zaradi česar se je seznam donacij še podaljšal.

Danes smo zato donatorjem pričeli pošiljati sporočilo, ki ga malo prilagojenega objavljam spodaj. Vsak pozitiven odziv bo pripomogel, da bodo računalniki hitreje v rokah šolarjev. Hkrati bo prostovoljcem v delavnici prihranil kakšno uro časa in zvedavim pomagal bolje razumeti, kako delujejo drobovje računalnikov.

Spoštovani donator, spoštovana donatorka!

Hvala, da si se odzval_a pozivu in svoj računalnik ponudil_a šolarjem, ki bodo z njim lahko sodelovali pri pouku na daljavo!

Ko smo po začetnih ovirah sedaj s pomočjo ZPM Moste-Polje uspeli najti rešitev za distribucijo donirane opreme, želimo tvoj računalnik po najkrajši poti pripeljati do šolarja ali šolarke, ki ga potrebuje.

Preizkusi se kot računalniški mojster ali mojstrica

Zato se obračamo nate, da računalnik, ki si ga vpisal_a na vsak.si/racunalniki – če je v tvoji moči, pripraviš za naslednjega uporabnika. S tem boš pomembno skrajšal_a čas, ki je potreben, da tvoj računalnik pride do učenčevega doma. Obenem boš razbremenil_a prostovoljce, ki že štiri tedne svoje dneve in noči preživljajo v delavnici, zato da bi čim več mladih čimprej prejelo računalnik, ki ga zelo potrebujejo.

Fotografija moškega za prenosnikom
Sledi navodilom in se preizkusi kot računalniški mojster ali mojstrica.

Naj te opogumimo!

Postopek je preprost, saj so v društvu Duh časa pripravili navodila in posneli video, s katerim boš računalnik v kakšni uri spravil_a v red: racunalniki.duh-casa.si/navodila/ Če je v tebi malo radovednosti in želje, da se preizkusiš v nečem novem, je to kot nalašč zate. Ampak pozor – mogoče te pri tem zagrabi tako veselje do računalnikov in se boš hotel_a pridružiti prostovoljcem v delavnici! 🙂

Če bi se kje zataknilo, jih lahko prosiš za pomoč: [email protected].

Če ti postopek ne bi šel od rok ali se preprosto ne bi ukvarjal_a s tem, pa brez skrbi, saj ga bodo z veseljem pripravili mojstri prostovoljci.

Kako oddaš računalnik?

Donirano računalniško opremo lahko oddaš v ljubljanski delavnici Duh časa na Splitski 13 (OŠ Bičevje) po vnaprejšnjem dogovoru po e-pošti [email protected] ali telefonu 068 154 063 od ponedeljka do sobote med 11. in 16. uro.

Zaradi ukrepov, povezanih z omejevanjem širjenja covid-19, lahko opremo prevzemamo le pod posebnimi pogoji, ki zagotavljajo tvojo in našo varnost. Preberi si varnostni protokol po navodilih NIJZ in Ministrstva za zdravje:

Če opreme ne moreš dostaviti v Ljubljano, prosimo, da spremljaš duh-casa.si in facebook.com/racunalniki123 ter sporočila na naših družbenih omrežjih, kjer bomo objavljali informacije v zvezi z možnostmi prevzema opreme v drugih krajih.

V imenu otrok, ki bodo prejeli tvojo donacijo, se ti najlepše zahvaljujemo za podporo in solidarnost! S tvojo pomočjo bodo lažje in bolje opravljali svoje učne obveznosti.