fbpx

Krasen si, krasna si, hvala ti!

Coding4Girls

Akcija zbiranja in obnavljanja računalnikov za šolarje lepo teče tudi po zaslugi krasnih donatorjev, ki smo jim danes poslali drugo pismo:

Spoštovani donator, spoštovana donatorka!

Še enkrat hvala, da si se odzval_a pozivu in svojo odsluženo opremo ponudil_a šolarjem!

Morda se spomniš, da smo po začetnih ovirah na koncu uspeli najti rešitev. Za distribucijo donirane opreme iz delavnic društva Duh časa do šolarjev in šolark, ki potrebujejo računalnike, sedaj skrbi ZPM Moste-Polje. 

Zato ti lahko z veseljem sporočimo, da je akcija Nihče brez v polnem teku. Takole je prejšnjo soboto o njej poročal časnik Delo v članku Odsluženi računalniki v epidemiji dobivajo novo življenje:

Če opreme še nisi oddal_a

Z rahljanjem ukrepov in sprostitvijo omejitev gibanja je sedaj prevzem doniranih naprav veliko lažji. Če svoje opreme še nisi oddal_a, te zato prosimo,  da se javiš najbližji zbirni točki društva Duh časa, da se dogovorite za prevzem. Tukaj se nahaja pregleden zemljevid z vsemi kontaktnimi podatki: https://racunalniki.duh-casa.si/donatorji/seznam-zbirnih-tock/

Še vedno se lahko preizkusiš kot računalniški mojster_ica

Če te mika, da bi se naučil_a česa novega, lahko poskusiš računalnik sam_a očistiti in pripraviti za prevzem. S tem boš pomembno skrajšal_a čas, ki je potreben, da tvoj računalnik pride do učenčevega doma. Obenem boš razbremenil_a prostovoljce, ki svoje dneve in noči preživljajo v delavnici, zato da bi čim več mladih čim prej prejelo računalnik, ki ga zelo potrebujejo.

Postopek je preprost, saj so v društvu Duh časa pripravili navodila in posneli video, s katerim boš računalnik v kakšni uri spravil_a v red: racunalniki.duh-casa.si/navodila/ 

Če ti postopek ne bi šel od rok ali se preprosto ne bi ukvarjal_a s tem, pa brez skrbi, saj ga bodo z veseljem pripravili mojstri prostovoljci.

Še enkrat hvala za tvojo pomoč in solidarnost!