fbpx

Ker so nekateri še vedno brez

Nihče brez - zbiranje računalniške opreme za učence in dijake

Zbiramo računalniško opremo za učence

Veliko šolarjev, ki so ponovno ostali doma, je še vedno brez opreme za pouk na daljavo, zato društvo Duh časa nadaljuje z zbiranjem in obnovo računalniške opreme (spomladi so ob zaprtju šol zbrali, obnovili in predali več 100 računalnikov). Ponovno prosimo organizacije in posameznike za donacijo odslužene računalniške opreme. Predvsem prenosniki, namizni računalniki in VGA-kabli so tisto, česar trenutno najbolj primanjkuje. Donatorji, prosimo, vpišite svoje podatke: http://vsak.si/racunalniki, da se dogovorimo za prevzem vaše opreme. 

Kako še lahko pomagate?

Vsi, ki vas mika, da bi se naučili česa novega, lahko računalnik očistite in pripraviti za prevzem sami. S tem boste skrajšali čas, ki je potreben, da računalnik pride do učenčevega doma. Postopek je preprost, saj so v društvu Duh časa pripravili navodila in posneli video, s katerim bo računalnik nared v kakšni uri: racunalniki.duh-casa.si/navodila.

Če komu ne bi šlo od rok ali se preprosto ne bi ukvarjal s tem, pa brez skrbi, saj bodo računalnik z veseljem pripravili mojstri prostovoljci. 

V vsakem primeru najlepša hvala za pomoč in solidarnost!

Obvestilo za učence in starše

Osnovnošolci, dijaki in starši, prosimo vas, da o potrebah po računalniški opremi za izobraževanje na daljavo nujno obvestite šolo. Šole imajo navodila s strani MIZŠ, kako postopati. ZPM Moste-Polje, Vsak.si in Društvo Duh časa odgovarjajo na prošnje šol in društev prijateljev mladine. Na ta način smo veliko bolj učinkoviti in v krajšem času zmoremo več.

Opremo, namenjeno šolarjem, vpišeš tukaj: