fbpx
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Teen počitnice: Digitalna ekologija

9. 7. 2019, 10:00 - 12:00

Digitalna ekologija za najstnike

Za najstnike organiziramo brezplačno počitniško druženje, na katerem bodo dekleta in fantje, stari 11-14 let, očistili svoj digitalni prostor. Naučili se bodo urejati svoje digitalno okoljo, tako da bo v prid njim in drugim, s katerimi se srečujejo na internetu. Ob tem bodo spoznali osnovne programske koncepte in razmišljali o učinkih, ki jih imajo algoritmi na življenje uporabnikov.

Kaj bomo počeli?

Medtem ko nekateri čistijo gozdove in travnike, bo digitalna ekologija koristila predvsem tvoji zasebnosti in varnosti na internetu. Na delavnici boš pogledal_a v digitalno džunglo in se naučil_a urediti nastavitve svojih naprav in aplikacij, tako da tvoji podatki ne bodo ostajali na nepravih mestih.

Čiščenje podatkov

Ob nenehni povezavi z internetom v aplikacijah in na spletnih mestih namreč puščaš veliko podatkov, pri čemer običajno ne veš, kdo te podatke zbira in kam potujejo. Fotografije, video posnetki, elektronski naslovi, gesla in drugi osebni podatki pa razkrivajo tvojo zasebnost in zasebnost drugih uporabnikov. Na delavnici bomo skupaj preverili, kateri podatki ostajajo v tvojih aplikacijah in kdo ima do njih dostop …

Pokrovitelj in partnerji

Delavnica poteka v sklopu Teen počitnic za najstnike in je del brezplačnega počitniškega programa, ki ga organiziramo skupaj z Zvezo prijateljev mladine, mladinsko zvezo Brez izgovora in Urban Roof.

Pokrovitelj delavnice Digitalne ekologije je DIH – Digitalno inovacijsko stičišče Slovenija.

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenija

Prijave

[email protected]

Details

Date:
9. 7. 2019
Time:
10:00 - 12:00
Event Categories:
, ,
Website:
https://www.facebook.com/events/453524578727886/

Organizer

Zavod Vsak
View Organizer Website

Venue

Skupna točka
Zaloška 54
Ljubljana,
+ Google Map
View Venue Website