fbpx

Naj se v 2023 vrti veliko dobrih stvari!

Naj se v 2023 vrsti veliko dobrih stvari

2022 nam je bilo naklonjeno z z vašim zaupanjem, podporo in sodelovanjem, s katerimi ste nam pomagali do dobrih rezultatov.

Od septembra potekajo delavnice digitalne vzgoje Gajin splet, ki jih izvajamo ob šolskih projekcijah filma Gajin svet 2. Cilj, doseči 15.000 osnovnošolk in osnovnošolcev, pa smo z vašo pomočjo – mentorji, partnerji in donatorji, presegli.

Avgusta smo izvedli že tretjo poletno šolo programiranja, umetnosti in etike Krotilci računalnikov, ki je zaradi pestrega kombiniranega učnega načrta, v katerem povezujemo pouk računalništva in programiranja z umetnostno vzgojo, ustvarjanjem in medijskim opismenjevanjem, ponovno požela navdušenje 11-15-letnih deklet in fantov.

Spomladi in v jeseni smo bili na obisku pri stanovalcih Mladinskega doma Malči Beličeve in jim predstavili osnovne programske koncepte, nato pa smo prinesli še mikrokrmilnike, s katerimi so izdelovali in programirali semaforje. Kako lušna druščina!

Leto pa smo pričeli z zaključnimi dogodki serije strokovnih posvetov o digitalnih pravicah mladih in po vrhi vsega na obisk dobili še žvižgačko Frances Haugen. O njenihih opozorilih o kršitvah pravic mladih, ki jih povzročajo digitalne platforme, so poročali številni mediji.

Da bi bolje razumeli, kako lahko mladim pomagamo pri uresničevanju temeljnih pravic in svoboščin na spletu, smo se v sodelovanju s partnerskimi organizacijami lotili raziskav; na primer, sodelovali smo v mednarodni študiji Velike platforme, pomanjkljiva zaščita, obsežnejše poročilo o zaupanju mladih v digitalne tehnologije pa bomo objavili januarja.

 VELIK HVALA prijateljem, donatorjem in partnerjem, ki nas podpirate! Naj se vam v 2023 vrti veliko dobrih stvari!